April

  • Begin met onkruid wieden en verwijder dit met wortel en al.
  • Als het gazon wat slijtage vertoont, is het een goed idee om waar nodig nieuw gras te zaaien of om graszaden gelijkmatig over het hele gazon te verdelen voor de beste resultaten. Houd het oppervlak vochtig en bedek het met vezeldoek voor snellere ontkieming. Als het een droge lente is, is dit ook het moment om uw gazon te bewateren.
  • Haal uw gazonmaaier en ander tuingereedschap weer uit de berging en zorg ervoor dat ze in goede staat zijn. Reinig alle gereedschappen, indien nodig met roestverwijderaar, en breng olie aan op houten handgrepen. Moet er iets worden gerepareerd of moeten er maaibladen worden geslepen? Is het misschien tijd om nieuw gereedschap te kopen? Als u overweegt om dit seizoen een robotmaaier te kopen, kan onze gids u adviseren welk model voor uw gazon geschikt is.
  • Hebt u al een robotmaaier? Zorg ervoor dat deze voor het begin van het seizoen weer goed schoon is, dat de accu volledig is opgeladen en dat er nieuwe scherpe messen zijn aangebracht voor een mooi maairesultaat zonder gespleten uiteinden.
  • Bemest en verrijk de grond door compost te strooien rond struiken en in bedden. Dit is ook de tijd om kruiden als lavendel te snoeien en zodra de berk blad laat zien, is het de beurt aan de rozen.
  • Om bijen van voedsel te voorzien, kunt u het gebied waar uw voorjaarsbloemen groeien uitsluiten door het tijdelijk te voorzien van omheiningen, om te voorkomen dat uw robotmaaier de bloemen wegmaait.

Welkom bij Husqvarna platform Dealers België

Leuvensesteenweg 542 planet II E
1930 Zaventem

Routebeschrijving weergeven
Husqvarna platform Dealers België